Početna strana > Hronika > Meho Omerović: Sada će svi koji su kao i Draža bili na strani Hitlera, moći da budu rehabilitovani
Hronika

Meho Omerović: Sada će svi koji su kao i Draža bili na strani Hitlera, moći da budu rehabilitovani

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 18. maj 2015.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović kritikovao odluku je Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića.

On je ocenio da to "otvara Pandorinu kutiju zločinaca i saradnika okupatora".

Omerović je u izjavi dostavljenoj medijima, ocenio da će sada svi "koji su kao i Draža bili na strani Hitlera, pozivajući se na odluku Višeg suda, moći budu rehabilitovani".

Kako smatra, u narednim danima slediće zahtevi za rehabilitaciju "svih četničkih komandanata koji su radili po komandi Mihailovića".

"Ali i Aćif, Nedić, Ljotić, Kalabić, Kosta Pećanac, hortijevci, balisti, ustaše... ponovo će biti svi na istoj strani", naveo je Omerović.

Po logici Višeg suda, smatra Omerović, sada bi odmah morali biti rehabilitovani i svi nacisti osuđeni u Nirnbergu, s obzirom da su imali "manje fer suđenje" od Mihailovića.

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je prošle sedmice komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

(Tanjug)