Хроника

Медлин Олбрајт добија споменик у Приштини, свечаности ће присуствовати и Бил Клинтон

Штампа
уторак, 11. јун 2019.

Споменик Медлин Олбрајт, америчке државне секретарке у време НАТО бомбардовања, биће откривен у Приштини после свечаности поводом 20 година од уласка НАТО снага на Косово. Свечаности ће поред Олбрајт присуствовати и тадашњи председник САД, Бил Клинтон.

Бивша председница Косова, Атифете Јахјага, објавила је да ће на обележавању 20 година од уласка снага НАТО на Косово говорити бивши председник САД Бил Клинтон, бивша државна секретарка Медлин Олбрајт и друге званице.

Јахјага, која је на челу кампање "За нашу слободу", казала је да ће 12. јуна на тргу Скендербег бити одржана централна манифестација, после које ће бити откривен споменик Медлин Олбрајт.

Она је позвала грађане Косова да дођу на манифестацију, јер се, како је навела, ради о историјском датуму за Косово.

Општина Приштина је најавила организовање 20 манифестација поводом 20 година "слободе" Косова.

Бивши амерички председник Бил Клинтон добио је споменик у Приштини 2009. године на булевару који носи његово име. Шест метара висока статуа представља некадашњег америчког председника како држи документ којим се одобрава улазак трупа САД на Косово.

(Бета)

Видети још: "Индеxонлине": Бил Клинтон у среду у Приштини, поводом обележавања 20 година од уласка НАТО трупа на територију Косова

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]