Početna strana > Hronika > Marko Jakšić: Izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu bi bilo rušenje Ustava Srbije
Hronika

Marko Jakšić: Izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu bi bilo rušenje Ustava Srbije

PDF Štampa El. pošta
utorak, 16. jul 2013.

Beograd - Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić rekao je danas da bi izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu 3. novembra bilo rušenje Ustava Srbije i da veruje da najveći deo Srba na severu neće izaći na izbore.

- Raspoloženje Srba na severu Kosova jeste da su oni apsolutno protiv izbora i bez obzira na sav novac i privilegije koje će se nuditi, verujem da će ostati dosledni tom stavu - rekao je Jakšić novinarima u Skupštini Srbije.

Jakšić, koji je poslanik DSS-a sa Kosova, ocenio je da je sada sve manje Srba južno od Ibra, da su njihova prava sve manja i da su građani drugog reda, iako su bili izašli na prošle izbore.

On je kazao da Srbima sa severa Kosova nije važno ko će biti na čelu pregovaračkog tima, već da im je najveća želja da Ustavni sud počne da radi svoj posao i da dosadašnje pregovore s Prištinom oceni kao "rušenje ustavnog poretka".

Upitan o rekonstrukciji vlade, Jakšić je kazao da je ona "zamajavanje naroda" i da bi odgovor na pitanje da li će biti izbora umesto rekonstrukcije, trebalo "potražiti u britanskoj i američkoj ambasadi u Beogradu".

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner