Početna strana > Hronika > Marko Đurišić: Iako ne postoje fer uslovi za izbore, obaveza političara je da se bore
Hronika

Marko Đurišić: Iako ne postoje fer uslovi za izbore, obaveza političara je da se bore

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 24. maj 2020.

 Prvi kandidat na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Marko Đurišić, rekao je da je posao političara da budu ispred građana i da se bore za njihove izbore i na izborima i u institucijama.

Kako se navodi u današnjem saopštenju UDS, Đurišić je naveo da su izbori prilika da se promeni vlast i da je, bez obzira što ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, obaveza poltičara da ne odustaju od borbe za bolji život građana.

"Izbori su prilika da se promeni vlast. I bez obzira što danas u Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, posao političara je da budu u prvom redu borbe, da budu ispred gradjana, i da se na izborima i u institucijama bore za njihove interese", rekao je on.

Đurišić je objasnio da UDS izlazi na takve izbore da bi građani imali za koga da glasaju, a to su oni koji su spremni da budu u prvom redu borbe za promenu vlasti i koji znaju kako se to radi.

"Zato lista Ujedinjena demokratska Srbija izlazi na izbore, kako bi poslala građanima dobru vest - da ne odustajemo kada je teško", kazao je Đurišić, koji je i jedan od lidera organizacije "Srbija 21".

Kako je rekao, UDS građanima nudi pravu alternativu vlasti, koja će Srbiju vratiti na put evropskih integracija i zajedno sa njima izgraditi demokratsku, građansku i modernu Srbiju.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvodjanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

(Beta)