Početna strana > Hronika > Marko Đurić: Srpska lista nije glasala za poverenje vladi Kurtija, ali ostaje otvorena za saradnju sa onima koji žele normalne odnose
Hronika

Marko Đurić: Srpska lista nije glasala za poverenje vladi Kurtija, ali ostaje otvorena za saradnju sa onima koji žele normalne odnose

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 26. mart 2020.

Srpska lisa na KiM da se drži po strani i da se ne upliće u "albansko-albanske" sukobe, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, navodeći da je obaveza te stranke da vodi računa o interesima Srba.

On je naveo da Srpska lista time što nije ukazala poverenje vladi, "koja je učinila mnogo protiv dijaloga, ukidanja taksi, uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, nije zatvrila vrata za saradnju sa onim ljudima koji žele normalne odnose i dijalog".

Navodeći da neki danas napadaju Srpsku listu, jer nije ukazala poverenje vladi Aljbina Kurtija, Đurić kaže da može da se postavi i obrnuto pitanje: ko razuman može da očekuje da Srpska lista podrži vladu čiji je prvi potez bio uvođenje vojnog roka za sve građane u takozvanoj vojsci Kosova.

Većinom glasova u kosovskom parlamentu sinoć je izglasano nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, koji će od danas zvanično biti vršilac dužnosti premijera.

Govoreći o funckionisanju zdravstva na severu Kosova, Đurić je rekao da je Vlada uspela da obezbedi funkcionisanje i snabdevanje zdravstvenih ustanova u uslovima potpune blokade administrativne linije.

- Uspeli smo da obezbedimo snabdevanje osnovnim životnim namirnicama, ali i da pokrenemo mehanizme naših institucija na terenu u okviru priprema za epidemiju korona virusa. Osigurano je 430 ležajeva u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, dodatno je pripremljen studentiski centar sa 1.600 ležajeva, a slične pripreme su preduzete i na centralnom Kosovu - rekao je Đurić za TV Prva.

On je zahvalio volonterima, više od 1.600 mladih, koji svakodnevno obilaza starije sugrađane širom KiM.

Takođe, primetio je da su građani u južnoj pokrajini bili vrlo disciplinovani, navodeći da jeste bilo konfuzije zbog različitih policijskih sati koje je doneo Beograd, odnosno Priština.

- Naša država je propisala policijski čas od pet popodne do 6 ujutro, mislim da ljudi ne treba da imaju dilemu, treba da poštuju policijski čas. Oni koji ne budu poštovali biće suočeni sa merama koje su predvidjene za kršenje, ali ne treba da se oslanjamo na kaznene mere već na odgovornost - poručio je Đurić.

(Tanjug)

 
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner