Početna strana > Hronika > Marko Đurić: Srbija želi da Briselski dijalog bude nastavljen
Hronika

Marko Đurić: Srbija želi da Briselski dijalog bude nastavljen

PDF Štampa El. pošta
utorak, 13. februar 2018.

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija želi da Briselski dijalog bude nastavljen i dodao da su jedine opstrukcije tog procesa dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana "čak i formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog".

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom.

Nakon sastanka je saopšteno da je Đurić sagovorniku preneo da će Srbija nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i da će to u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Oni su, takodje, razgovarali i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i o nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine OVK. 

(Fonet)