Хроника

Марко Ђурић: Очекујем да ће у Берлину бити потписан споразу који ће омогућити да се поново успостави авио-линија између Београда и Приштине

Штампа
понедељак, 20. јануар 2020.

 Директор Канцеларије за Косово и Метохију (КиМ) Марко Ђурић изјавио је да очекује да ће у Берлину бити потписано писмо о намерама између Министарства привреде Србије и компаније Луфтханза, што би омогућило да се након 20 година поново успостави авио линија између Београда и Приштине.

Како је казао за РТС, та линија могло би да заживи "након укидања такси на робу из централне Србије" и након што дијалог Београда и Приштине буде настаљен.

Потписивање писма о намерама, истакао је Ђурић, представљало би први симболичан корак за обнављање авио-линије између Београда и Приштине после 20 година.

"Тиме бисмо, осим 12 аутобуса који редовно повезују Београд и Приштину, у будућности могли да добијемо и авио линију", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, званичници из Београда ће о тој намери обавестити и Унмик и Кфор који су, како је подсетио, по Резолуцији 1244 савета безбедности УН и по Војно-техничком споразуму, задужени за контролу и координацију у име Србије у ваздушном простору Србије на Косову.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]