Početna strana > Hronika > Marko Đurić: Očekujem da će u Berlinu biti potpisan sporazu koji će omogućiti da se ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine
Hronika

Marko Đurić: Očekujem da će u Berlinu biti potpisan sporazu koji će omogućiti da se ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 20. januar 2020.

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić izjavio je da očekuje da će u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, što bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio linija između Beograda i Prištine.

Kako je kazao za RTS, ta linija moglo bi da zaživi "nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije" i nakon što dijalog Beograda i Prištine bude nastaljen.

Potpisivanje pisma o namerama, istakao je Đurić, predstavljalo bi prvi simboličan korak za obnavljanje avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina.

"Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio liniju", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, zvaničnici iz Beograda će o toj nameri obavestiti i Unmik i Kfor koji su, kako je podsetio, po Rezoluciji 1244 saveta bezbednosti UN i po Vojno-tehničkom sporazumu, zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na Kosovu.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner