Početna strana > Hronika > Marko Đurić: Đilas i Đorđević ne liče na kamiondžije, ali neodoljivo podsećaju na banditski tandem koji hoće da napravi raskol u SPC
Hronika

Marko Đurić: Đilas i Đorđević ne liče na kamiondžije, ali neodoljivo podsećaju na banditski tandem koji hoće da napravi raskol u SPC

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. maj 2020.

 Navikli smo već da Mlađan Đorđević i devizni milioner Dragan Đilas svakodnevno kleveću predsednika i njegovu porodicu. Međutim, Đilasov savetnik Đorđević, za potrebe tajkunove politike, vređa i patrijarha Srpske pravoslavne crkve, Njegovu Svetost g. Irineja. Ovime Đilas i Đorđević pokazuju da nema nijedne institucije ili svetinje koju nisu spremni da pokušaju da izlože kampanji mržnje i uvreda.

Đilas i Đorđević ne liče na kamiondžije, ali neodoljivo podsećaju na banditske tandeme kakvi su bili recimo Boni i Klajd, jer pljačka je bila osnovni princip njihove vladavine, a isti taj banditski mentalitet i danas ih nagoni da napadaju temeljne institucije našeg društva.

Đorđević čak i Srpsku pravoslavnu crkvu doživljava samo kao jedan od sefova koje treba obiti kako bi se namirilo pohlepno vlastoljublje kamarile okupljene oko Dragana Đilasa.

Specijalni zadatak Mlađana Đorđevića je godinama unazad stvaranje raskola u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i razumljivo je što ga vređa rešenost patrijarha Irineja da po svaku cenu spreči da crkva bude instrumentalizovana u Đilasovim prevratničkim šemama.

Srpska pravoslavna crkva je u vremenima najvećih izazova za naš narod bila temelj nacionalnog opstanaka, i instituciju koju nisu uspeli da razvale ni Osmanlije ni toliki drugi osvajači, pa je neće razvaliti ni Dragan Đilas i Mlađan Đorđević.

I kada već govori o Crnoj Gori, Đorđević bi, kao nekadašnji sekretar Državnog saveta za Srbe u regionu i savetnik predsednika Republike, trebalo da se seti da su upravo on i ljudi za koje je radio od stotina hiljada Srba u matici napravili Srbe u regionu.

Za pljačke i otimačine se izriču zatvorske kazne i čak i najokoreliji banditi mogu da se rehabilituju, ali za zločin razbijanja sopstvene zemlje svakako nema zaborava.

(potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke)

Videti još:

Mlađan Đorđević: Patrijarh i Vučić kao Paja i Jare

(SNS)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner