Хроника

Марко Бастаћ: Горан Весић наредио свом приватном обезбеђењу да туку мирне људе; Нико од активиста синоћ није палио књигу, користећи Гебелсовске методе пропаганде, Владимир Беба Поповић инсценирао паљење

Штампа
уторак, 15. октобар 2019.

Председник београдског одбора Странке слободе и правде Марко Бастаћ оптужио је заменика градоначелника Горана Весића да је људима који су га обезбеђивали током промоције књиге у центру Београда, наложио да, како је рекао, "туку мирне људе" који су окупили испред галерије Прогрес како би "скренуо пажњу са корупције у вези са обновом Трга Републике".

Бастаћ је испред улаза у Скупштину Београда поставио пано са фотографијама особа за које тврди да су синоћ обезбеђивали Весића, а које је, по његовим речима, предводио "бивши кикбоксер, а садашњи директор Београдских електрана, Раде Баста који директно одговара Горану Весићу".

"Оно што се јуче дешавало у центру Београда је апсолутно забрињавајуће. Иза мене су лица људи који нису припадници МУП-а и који су по налогу Горана Весића тукли мирне грађане. Питам полицију да ли може да идентификује те особе", рекао је Бастаћ.

Председник београдског одбора Странке слободе и правде је додао да је након синоћње промоције Весићеве књиге, полицијској станици Стари град пријављен напад у коме су како је рекао, "неки добили шамаре и лакше телесне повреде".

"Зашто Горане Весићу организујеш промоцију књиге коју ниси ни написао, само 100 метара од Трга Републике чија је обнова коштала 10 милиона евра? Зашто не престанеш да вређаш и малтретираш Београђане", упитао је Бастаћ.

Он је одбацио наводе појединих медија да су активисти Савеза за Србију синоћ палили Весићеву "Књигу о Београду", наводећи да то није могуће јер још није у продаји, али је и оптужио Владимира Бебу Поповића да је инсценирао паљење књиге "користећи Гебелсовске методе пропаганде".

"Нико од активиста синоћ није палио књигу. Весић јуче није ни знао како се зове дечак за кога су на промоцији прикупљана средства, што се види и на снимку", додао је Бастаћ.

После синоћње промоције Весићеве "Књиге о Београду" у галерији Прогрес у Кнез Михаиловој улици дошло је од кошкања између чланова његовог обезбеђења и активиста Савеза за Србију који су истовремено организовали изложбу "Весићу, где је сад мој Београд?".

(Бета)

Видети још: Београд: Нереди и сукоби испред галерије "Прогрес" на промоцији књиге Горана Весића "Књига о Београду"; Обезбеђење извело Весића, окупљени грађани јурили за њима, звиждали и узвикивали "Весићу, лопове"

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]