Početna strana > Hronika > Marko Bastać: Goran Vesić naredio svom privatnom obezbeđenju da tuku mirne ljude; Niko od aktivista sinoć nije palio knjigu, koristeći Gebelsovske metode propagande, Vladimir Beba Popović inscenirao paljenje
Hronika

Marko Bastać: Goran Vesić naredio svom privatnom obezbeđenju da tuku mirne ljude; Niko od aktivista sinoć nije palio knjigu, koristeći Gebelsovske metode propagande, Vladimir Beba Popović inscenirao paljenje

PDF Štampa El. pošta
utorak, 15. oktobar 2019.

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je ljudima koji su ga obezbeđivali tokom promocije knjige u centru Beograda, naložio da, kako je rekao, "tuku mirne ljude" koji su okupili ispred galerije Progres kako bi "skrenuo pažnju sa korupcije u vezi sa obnovom Trga Republike".

Bastać je ispred ulaza u Skupštinu Beograda postavio pano sa fotografijama osoba za koje tvrdi da su sinoć obezbeđivali Vesića, a koje je, po njegovim rečima, predvodio "bivši kikbokser, a sadašnji direktor Beogradskih elektrana, Rade Basta koji direktno odgovara Goranu Vesiću".

"Ono što se juče dešavalo u centru Beograda je apsolutno zabrinjavajuće. Iza mene su lica ljudi koji nisu pripadnici MUP-a i koji su po nalogu Gorana Vesića tukli mirne građane. Pitam policiju da li može da identifikuje te osobe", rekao je Bastać.

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde je dodao da je nakon sinoćnje promocije Vesićeve knjige, policijskoj stanici Stari grad prijavljen napad u kome su kako je rekao, "neki dobili šamare i lakše telesne povrede".

"Zašto Gorane Vesiću organizuješ promociju knjige koju nisi ni napisao, samo 100 metara od Trga Republike čija je obnova koštala 10 miliona evra? Zašto ne prestaneš da vređaš i maltretiraš Beograđane", upitao je Bastać.

On je odbacio navode pojedinih medija da su aktivisti Saveza za Srbiju sinoć palili Vesićevu "Knjigu o Beogradu", navodeći da to nije moguće jer još nije u prodaji, ali je i optužio Vladimira Bebu Popovića da je inscenirao paljenje knjige "koristeći Gebelsovske metode propagande".

"Niko od aktivista sinoć nije palio knjigu. Vesić juče nije ni znao kako se zove dečak za koga su na promociji prikupljana sredstva, što se vidi i na snimku", dodao je Bastać.

Posle sinoćnje promocije Vesićeve "Knjige o Beogradu" u galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici došlo je od koškanja između članova njegovog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju koji su istovremeno organizovali izložbu "Vesiću, gde je sad moj Beograd?".

(Beta)

Videti još: Beograd: Neredi i sukobi ispred galerije "Progres" na promociji knjige Gorana Vesića "Knjiga o Beogradu"; Obezbeđenje izvelo Vesića, okupljeni građani jurili za njima, zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove"