Хроника

Марин Ле Пен: Угрожавају нас две тоталитарне идеологије - исламизам и глобализам; Герт Вилдерс: ЕУ је недемократска

Штампа
четвртак, 25. април 2019.

 Радикални европски националисти, међу њима вођа француских националиста Марин ле Пен и холандских Герт Вилдерс, окупили су се данас у Прагу на позив чешких истомишљеника из парламентарне странке Слобода директна демократија и њеног лидера Томија Окамуре.

Они су се окупили да се договоре како да ослабе Европску унију и уједно да поруче бирачима да једино есктремни националисти могу да спасу угрожене европске националне културе.

„Одзвонило је политици отворених граница. Атентатори могу да дођу у Европу. Морамо да обновимо суверенитет националних држава. ЕУ је недемократска. То је монструм који гази наш национални идентитет. Морамо да се боримо да не подлегнемо Бриселу“, казао је данас на конференцији за новинаре након састанка европских националиста Герт Вилдерс.

Лидер холандских екстремних националиста нагласио је да он нема проблем са муслиманима, већ са исламистима.

„Европа не може да буде заснована на идеологији која нам је наметнута. Угрожавају нас две тоталитарне идеологије – исламизам и глобализам. Ми, националне странке, једини смо ко може да спречи да постанемо економски и верски послушници, што угрожава нашу културу“, казала је председница француских националиста Марин ле Пен, јављају чешки медији.

За успех исламиста у походу на Европу Ле Пен је оптужила ЕУ која по њеним речима организује и финансира масивну нелегалну миграцију у Европу, док глобализам, како сматра, има главни циљ да се људи потчине наднационалним привредним интересима.

„Желимо да променимо европску сарадњу у сарадњу суверених и слободних земаља. Ја бих гласао за излазак из ЕУ зато што садашња ЕУ мора да нестане. Не верујем у то да може да се реформише. Заговарамо заједничко тржиште, слободу кретања грађана европских народа, роба и новца али желимо да легислативу одређују националне државе према исходу њихових избора“, казао је домаћин састанка европских националиста, Томио Окамура.

Окамурина СПД организовала је данас митинг против диктатуре Брисела у горњем делу Вацлавског трга у центру Прага, док су доњи део трга заузели чешки активисти и грађани са пиштаљкама, трубама, чегртаљкама на скупу који су пријавили као Олимпијаду буке и покушавају да надгласају говоре европских екстремиста.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]