Хроника

Маријан Ристичевић: Јасна намера да се протестима и бојкотом скупштине ослаби преговарачка позиција Вучића, а тиме и државе Србије, а јача позиција Приштине

Штампа
уторак, 12. фебруар 2019.

 БЕОГРАД - Посланик на листи СНС Маријан Ристичевић изјавио је данас да му није разумљива акција бојкота Народне скупштине од дела опозиције, али је навео да то њихово право, међутим, сматра да се тиме јачају позиције албанске преговарачке стране зато што је 2019. година, по неким предвиђањима, кључна за преговоре Београда и Приштине. 

Посланик на листи СНС Маријан Ристичевић изјавио је данас да му није разумљива акција бојкота Народне скупштине од дела опозиције, али је навео да то њихово право, међутим, сматра да се тиме јачају позиције албанске преговарачке стране зато што је 2019. година, по неким предвиђањима, кључна за преговоре Београда и Приштине.

"Мени је врло јасна та намера да се протестима и бојкотом скупштине науди држави Србији и то је за сваку осуду. Ја сам за то да се поштују сва мањинска права, укључујући и права опозиционих посланика у скупштини", рекао је Ристичевић новинарима у парламенту.

Он је додао да су се они који бокотују одрекли свега, али не и плата, односно одрекли су се да раде, али не и паушала.

"Циљ протеста је да се ослаби преговарачка позиција Алекандра Вучића, а тиме и државе Србије. Снажно осуђујем тај напор који је за мене очигледан, а који за циљ има слабљење Србије и слабљење економије државе зато што свака могућа политичка криза, не само да може шкодити међународним односима и преговорима, већ нам та криза може шкодити по питању инвестиција", истакао је Ристичевић и појаснио да је веза између протеста и бојкота у скупштини очигледна.

Ристичевић је рекао и да има савет за најјачу странку (СНС), а то је да распише изборе и да створи могућност да под условима које је својевремено донела бивша власт "да се одигра једна изборна утакмица".

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]