Početna strana > Hronika > Marijan Rističević: Jasna namera da se protestima i bojkotom skupštine oslabi pregovaračka pozicija Vučića, a time i države Srbije, a jača pozicija Prištine
Hronika

Marijan Rističević: Jasna namera da se protestima i bojkotom skupštine oslabi pregovaračka pozicija Vučića, a time i države Srbije, a jača pozicija Prištine

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

 BEOGRAD - Poslanik na listi SNS Marijan Rističević izjavio je danas da mu nije razumljiva akcija bojkota Narodne skupštine od dela opozicije, ali je naveo da to njihovo pravo, međutim, smatra da se time jačaju pozicije albanske pregovaračke strane zato što je 2019. godina, po nekim predviđanjima, ključna za pregovore Beograda i Prištine. 

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević izjavio je danas da mu nije razumljiva akcija bojkota Narodne skupštine od dela opozicije, ali je naveo da to njihovo pravo, međutim, smatra da se time jačaju pozicije albanske pregovaračke strane zato što je 2019. godina, po nekim predviđanjima, ključna za pregovore Beograda i Prištine.

"Meni je vrlo jasna ta namera da se protestima i bojkotom skupštine naudi državi Srbiji i to je za svaku osudu. Ja sam za to da se poštuju sva manjinska prava, uključujući i prava opozicionih poslanika u skupštini", rekao je Rističević novinarima u parlamentu.

On je dodao da su se oni koji bokotuju odrekli svega, ali ne i plata, odnosno odrekli su se da rade, ali ne i paušala.

"Cilj protesta je da se oslabi pregovaračka pozicija Alekandra Vučića, a time i države Srbije. Snažno osuđujem taj napor koji je za mene očigledan, a koji za cilj ima slabljenje Srbije i slabljenje ekonomije države zato što svaka moguća politička kriza, ne samo da može škoditi međunarodnim odnosima i pregovorima, već nam ta kriza može škoditi po pitanju investicija", istakao je Rističević i pojasnio da je veza između protesta i bojkota u skupštini očigledna.

Rističević je rekao i da ima savet za najjaču stranku (SNS), a to je da raspiše izbore i da stvori mogućnost da pod uslovima koje je svojevremeno donela bivša vlast "da se odigra jedna izborna utakmica".

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner