Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, kojim su zaraženi hrana i voda? Nikakve „Andželine Žoli“ ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna
Hronika

Marija Zaharova: Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, kojim su zaraženi hrana i voda? Nikakve „Andželine Žoli“ ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna

PDF Štampa El. pošta
utorak, 10. maj 2022.

 Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, zemlja je bila otrovana mnogo godina, i do deset godina, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je u intervjuu za banjalučku ATV rekla da nisu nastradali samo Srbi, da su nastradali i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu.

„Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboleli od onkoloških bolesti“, rekla je Zaharova.

Dodala je da se zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom rađaju bolesna deca, da je zaražena hrana i zemlja.

"I nema nikakvih vapaja javnosti, javnih pobuna pravnih organizacija, koji bi davali grantove od strane Evropske Unije za rešavanje ovih ili onih problema, kako isplaćivati ljudima odštetu, kako lečiti ljude i tako dalje. Nikakve „Andželine Žoli“ ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema", rekla je Zaharova.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner