Početna strana > Hronika > Marija Zaharova: Odgovor Moskve na odluku Litvanije da blokira ruski transport robe ka Kaljingradskoj oblasti neće biti diplomatske, već praktične prirode
Hronika

Marija Zaharova: Odgovor Moskve na odluku Litvanije da blokira ruski transport robe ka Kaljingradskoj oblasti neće biti diplomatske, već praktične prirode

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jun 2022.

 Odgovor Moskve na odluku Litvanije da blokira ruski transport robe ka Kaljingradskoj oblasti na osnovu EU sankcija neće biti diplomatske, već praktične prirode, kaže portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona nije želela da precizira prirodu praktičnih mera koje Rusija planira da preduzme protiv Litvanije.

"Što se tiče mogućih kontramera, one se razrađuju u međuresornom formatu. I Litvanija i EU su preko svojih diplomatskih misija u Moskvi obaveštene da su takve akcije nedopustive i da preduzete korake treba poništiti i dovesti situaciju nazad na legalan, legitiman kolosek. Ako se to ne uradi, onda će, naravno, uzvratni potezi biti neizbežni, što je naglašeno na svim nivoima u Moskvi", rekla je Zaharova.

Vlasti Litvanije saopštile su 18. juna da od tog dana stupa na snagu zabrana tranzita robe pod sankcijama EU preko njihove teritorije ka ruskoj enklavi Kalinjingrad.

(Tas-Tanjug)

 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner