Početna strana > Hronika > Mali akcionari: Beko dobio Luku Beograd na poklon
Hronika

Mali akcionari: Beko dobio Luku Beograd na poklon

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. jul 2011.

Na sastanku u Skupštini grada predstavnici udruženja malih akcionara Luke Beograd predali su gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu završni račun ove firme u trenutku prodaje Luke firmi “Vorldfin” Milana Beka 2005. godine.

Voja Obradović, član Udruženja kaže da se na njemu vidi da je u trenutku kupovine Luke na računima bilo preko 42 miliona evra.

- Zatečena novčana sredstva nigde nisu figurirala kod procene kapitala iako su ona morala da budu sastavni deo prodaje- kaže Obradović. 

Obradović objašnjava da je procena vrednosti Luke Beograd izvršena po završnom računu iz 1998. godine iako se prodaja obavila 2005.

- Sa firmom “Vorldfin” čiji je osnivački kapital 31.000 evra kupuju Luku za 40 miliona, a na računu zatiču preko 42 miliona evra. Kada se sve sabere oni su u stvari Luku dobili za džabe pa čak i zaradili više od dva miliona evra - objašnjavaju predstavnici malih akcionara Luke Beograd.

Obradović kaže da je sa gradonačelnikom dogovoreno da mu se što pre dostavi i ostala dokumentacija. On im je, kako Obradović kaže, rekao da će ove informcije koje je dobio od njih proveriti u Tužilaštvu i bankama.Đilas inače, danas u jedan sat, ima sastanak i sa menadžmentom i vlasnicima Luke Beograd.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner