Хроника

Мајк Помпео у писму Вучићу: Хвала Вам што сте грађанима САД пружили прилику да се врате кући чартер летом "Ер Србије"

Штампа
петак, 03. април 2020.

 Председник Србије Александар Вучић добио је писмо државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајка Помпеа.

Помпео се председнику Србије захвалио на транспорту држављана САД из Србије.

У Помпеовом писму се каже:

"Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије ЦОВИД-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно.

Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова.

Такође, желим да похвалим и особље Ер Србије и надлежне органе на аеродрому "Никола Тесла" у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету.

У име САС захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази.

Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе".

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]