Хроника

Мајк Помпео: Амерички народ се придружује грађанима БиХ у одавању почасти и сећању на више од 8.000 невиних жртава у Сребреници

Штампа
четвртак, 11. јул 2019.

 Вашингтон -- Амерички државни секретар Мајк Помпео саопштио поводом годишњице геноцида у Сребреници да се то болно поглавље у историји не сме негирати ни заборавити.

Амерички народ придружује се грађанима Босне и Херецеговине у одавању почасти и сећању на више од 8.000 невиних жртава у Сребреници, навео је Помпео у саопштењу које је објавио Стејт депрартмент.

"Ово болно поглавље у европској историји не сме се никада порећи нити заборавити. Стојимо уз оне који и даље траже правду. Потврђујемо сталну подршку САД за оне који раде на поштовању достојанства свих жртава, укључујући и оне који још увек чекају своје последње почивалиште", додао је државни секретар САД.

У саопштењу се наводи и да трагични догађаји из прошлости подсећају на потребу "заједничког рада за бољу, стабилну, и просперитетну будућност која укључује све грађане БиХ".

САД остају постојан партнер народа БиХ. Данас, док се сећамо страдалих поново потврђујемо преданост изградњи мира и просперитета у целом региону како би се осигурало да се таква трагедија више никада не понови, додао је Помпео у саопштењу.

Данас се у Поточарима обележава 24. годишњица масакра Бошњака у Сребреници, који се догодио у лују 1995, у заштићеној зони УН. Након одржане комеморације, сахрањени су посмртни остаци још 33 жртве.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]