Početna strana > Hronika > Maja Gojković: Tokom posete Makrona opozicija je imala priliku da iznese svoje stavove; Pismo upućeno ambasadi Francuske je neprimereno i na engleskom jeziku, ali ko sam ja da učim diplomatiji Đilasa i Jeremića
Hronika

Maja Gojković: Tokom posete Makrona opozicija je imala priliku da iznese svoje stavove; Pismo upućeno ambasadi Francuske je neprimereno i na engleskom jeziku, ali ko sam ja da učim diplomatiji Đilasa i Jeremića

PDF Štampa El. pošta
utorak, 16. jul 2019.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je opozicija imala priliku da iznese svoje stavove tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona i to tokom sastanka parlamentaraca dve zemlje. Ona je istakla da je stavove opozicije mogla da predstavi narodna poslanica Nataša Vučković (DS) koja se izvinila i nije došla na sastanak.

Gojković je rekla da je poseta francuskog predsednika detaljno pripremana, a da je u maju obaveštena da sa Makronom dolazi i parlamentarna delegacija, objavljeno je na sajtu Srpske napredne stranke.

Ona je dodala da su Francuzi predložili da se na sastanak pozove i predsednica grupe prijateljstva sa tom zemljom, Nataša Vučković, ali da se Vučković izvinila i rekla da ima obaveze i da u to vreme putuje.

Upitana da prokomentariše kako vidi to što se opozicija nije sastala sa Makronom, Gojković je za Tanjug rekla da je Makron, kao vrlo otvoren čovek, jasno odgovorio na konferenciji za štampu da članovi opozicije imaju stalne, dinamične i sadržajne kontakte i saradnju sa ambasadom Francuske i njihovim ambasadorom u Srbiji.

"Tako da ne stoji da nemaju kontakte i da ne razmenjuju stavove", rekla je Gojković.

Ona je ocenila da su se predstavnici opozicije ambasadi Francuske tim povodom obratili na neprimeren način, slanjem pisma na engleskom jeziku, i to sa, kako tvrdi, dosta pravopisnih grešaka.

"Takvo pismo je upućeno ambasadi Francuske. Ambasadoru Francuske se obraća na francuskom jeziku, ali ko sam ja da učim Dragana Đilasa i Vuka Jeremića diplomatiji. Oni su vodili državu 12, 13 godina i za to vreme je trebalo da nauče nekakav protokol, ali sve u svemu, dobili su odgovor od jednog ozbiljnog državnika sa kojim se ozbiljno komunicira", rekla je Gojković. 

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner