Početna strana > Hronika > Maja Gojković: Dogovorili smo se da izbori ne budu u martu, već da se Vučiću ostavi da odluči da oni budu održani u krajnjem roku
Hronika

Maja Gojković: Dogovorili smo se da izbori ne budu u martu, već da se Vučiću ostavi da odluči da oni budu održani u krajnjem roku

PDF Štampa El. pošta
petak, 13. decembar 2019.

 Dogovorili smo se da izbori ne budu u martu, već da se predsedniku Srbije ostavi da u okviru onoga što mu Ustav i zakon dozvoljavaju odluči da oni budu održani u krajnjem roku, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Moja ocena je da smo posle niza razgovora u ove tri runde uspeli da u kratkom vremenu usvojimo, ili smo u fazi usvajanja zaključaka koje smo dogovorili, kazala je Gojković.

Ona je na konferencije za medije, posle dašanjnih međustranačkih razgovora o poboljšanju izbornih uslova, rekla da su stigli predlozi za Nadzorni odbor Skupštine Srbije koji će biti razmotreni na sledećoj sednici, dodavši da je birački spisak transparentan i da su usvojene i izmene zakona koje se odnose na funkcionersku kampanju.

Gojković je istakla i da je dogovoreno da se izaberu članovi REM-a.

Knut Flekenštajn: U dijalogu vlasti i opozicije postignuto je dosta, nadam se da će oni koji su najavili bojkot promeniti svoju odluku

Posrednik Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn izjavio je da u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji nije postignuto "sve za svakoga", ali je postignuto dosta i izrazio nadu da će oni koji najavljuju bojkot razmisliti još jednom, uz napomenu bi im on bio zahvalan da promene odluku.

Flekenštajn je poručio da je zajednička poruka predstavnika Evropskog parlamenta kao posrednika u dijalogu da bojkot nije dobar put.

Flekenštajn je rekao da je možda najveći uspeh postignut u promeni članova REM, odnosno biće izabrano pet novih lica što čini većinu u tom telu od devet članova.

(Fonet)