Хроника

"Magic City Films": Више од 60 година након смрти, Џејмс Дин ће се појавити на филму уз помоћ специјалних ефеката који ће оживети његов лик

Штампа
четвртак, 07. новембар 2019.

 Више од 60 година након своје смрти, Џејмс Дин ће се појавити на филму уз помоћ специјалних ефеката који ће оживети лик тог америчког глумца, потврдила је продукцијска кућа "Magic City Films".

У дугометражном филму чије снимање ускоро почиње, "Finding Jack", та нова верзија Џејмса Дина, погинулог 1955. године, имаће улогу Рогана, прецизира сајт The Hollywood Reporter.

"Magic City Films" сарађује на том пројекту с две компаније које се баве специјалним ефектима, канадском "Имагине Енгине" и јужноафричком "МОИ Wорлд Wиде".

Према Холлywоод Репортер-у, филм ће користити технологију "фулл бодy" која ствара слику неке особе на основу архивских фотографија и видео снимака.

"Магиц Цитy Филмс" се упустила у тај пројект јер има сва права коришћења лика Џејмса Дина која је купила од глумчеве породице.

"Породица то доживљава као његов четврти филм, који никада није успео да сними", рекао је Антон Ернст, један од покретача "Magic City Films" и коредитељ филма уз Тати Голих.

"Нећемо разочарати његове фанове", обећао је.

Џејмс Дин је умро 30. септембра 1955. у саобраћајној несрећи у 24. години, када је својим "Поршеом" ударио у други ауто на калифорнијском путу близу места Шолам.

Глумио је у три филма - "Бунтовник без разлога", "Источно од раја" и "Див" (1956), а за два последња био је номинован за Оскара.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]