Početna strana > Hronika > "Magic City Films": Više od 60 godina nakon smrti, DŽejms Din će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti njegov lik
Hronika

"Magic City Films": Više od 60 godina nakon smrti, DŽejms Din će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti njegov lik

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. novembar 2019.

 Više od 60 godina nakon svoje smrti, DŽejms Din će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti lik tog američkog glumca, potvrdila je produkcijska kuća "Magic City Films".

U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, "Finding Jack", ta nova verzija DŽejmsa Dina, poginulog 1955. godine, imaće ulogu Rogana, precizira sajt The Hollywood Reporter.

"Magic City Films" sarađuje na tom projektu s dve kompanije koje se bave specijalnim efektima, kanadskom "Imagine Engine" i južnoafričkom "MOI World Wide".

Prema Hollywood Reporter-u, film će koristiti tehnologiju "full body" koja stvara sliku neke osobe na osnovu arhivskih fotografija i video snimaka.

"Magic City Films" se upustila u taj projekt jer ima sva prava korišćenja lika DŽejmsa Dina koja je kupila od glumčeve porodice.

"Porodica to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspeo da snimi", rekao je Anton Ernst, jedan od pokretača "Magic City Films" i koreditelj filma uz Tati Golih.

"Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je.

DŽejms Din je umro 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, kada je svojim "Poršeom" udario u drugi auto na kalifornijskom putu blizu mesta Šolam.

Glumio je u tri filma - "Buntovnik bez razloga", "Istočno od raja" i "Div" (1956), a za dva poslednja bio je nominovan za Oskara.

(N1)