Хроника

Мађарска: Бивши македонски премијер Никола Груевски регистровао фирму за пословни консалтинг и продају посуђа и средстава за чишћење

Штампа
среда, 28. јул 2021.

Бивши македонски премијер Никола Груевски регистровао је у Мађарској фирму за пословни консалтинг и продају посуђа и средстава за чишћење, преноси данас из мађарских медија скопски портал „Сакам да кажам“.

Груевски је побегао из Македоније 11. новембра 2018. године, када је требало да му буде уручен акт о упуц́ивању на издржавање двогодишње затворске казне у случају „Танк“ за куповину оклопног „мерцедеса“ новцем Министарства унутрашњих послова.

Груевски је фирму чији је власник и директор, регистровао 15. јула, зове се ИЦИЦ и седиште јој је у Пецелу, предграђу Будимпеште. Основне делатности компаније су управљање пословањем и пословни консалтинг, али и велепродаја порцулана, стакленог посуђа, средстава за чишц́ење, организација конференција…

Груевски од 2018. живи у Мађарској где је добио азил, али је приликом регистрације фриме дао куц́ну адресу у Скопљу.

Груевски је, како је раније рекао мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, ангажован и као саветник премијера Виктора Орбана за Западни Балкан.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]