Хроника

Борис Џонсон: Ово је историјски тренутак за Велику Британију, јер по први пут премијер Уједињеног Краљевства има прилику да угости премијера Црне Горе

Штампа
среда, 07. јул 2021.

Дводневну радну посету Уједињеном Краљевству председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић закључио је састанком са британским премијером Борисом Џонсоном, саопштено је вечерас из Владе Црне Горе, уз оцену да је реч о историјском састанку.

Представници две земље нису се циљано састајали на највишем нивоу, осим на маргинама форума.

Премијер Кривокапић је изразио задовољство договорима постигнутим током посете, истакавши да она поред важности за наставак политичког дијалога и снажења укупне сарадње потврђује посвећеност савезништву чланица у оквиру НАТО.

На том путу, сматра он, постоје бројни изазови на том путу.

„Стабилократије нису вридности које ми као Влада и као друштво делимо, а поготово не за УК, државу која је пре 800 година усвојила Магна Царта Либертатум, као први знак да сваки носилац власти мора да буде одговоран пред својим грађанима“, казао је председник црногорске Владе.

Кривокапић је поручио да је Црна Гора спремна да саслуша предлоге партнера, пријатеља, савезника како би истовремено наставила путем европских и западних вриједности, али и пружили нашим грађанима стабилност, правду и непристрасне институције.

Премијер Џонсон је изразио је задовољство што има прилику да угости премијера Кривокапића.

„Ово је историјски тренутак за нашу државу, јер по први пут премијер Уједињеног Краљевства има прилику да угости премијера Црне Горе“, казао је домаћин.

 

Британски премијер је саопштио да Уједињено Краљевство подржава реформске процесе у Црној Гори, као и напоре које Влада улаже у борби против организованог криминала и корупције.

Џонсон је истакао и да Црна Гора има снажну подршку за еуроатлантске интеграције, наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

(Данас, Вијести)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]