Početna strana > Hronika > Boris DŽonson: Ovo je istorijski trenutak za Veliku Britaniju, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore
Hronika

Boris DŽonson: Ovo je istorijski trenutak za Veliku Britaniju, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. jul 2021.

Dvodnevnu radnu posetu Ujedinjenom Kraljevstvu predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zaključio je sastankom sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom, saopšteno je večeras iz Vlade Crne Gore, uz ocenu da je reč o istorijskom sastanku.

Predstavnici dve zemlje nisu se ciljano sastajali na najvišem nivou, osim na marginama foruma.

Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo dogovorima postignutim tokom posete, istakavši da ona pored važnosti za nastavak političkog dijaloga i snaženja ukupne saradnje potvrđuje posvećenost savezništvu članica u okviru NATO.

Na tom putu, smatra on, postoje brojni izazovi na tom putu.

„Stabilokratije nisu vridnosti koje mi kao Vlada i kao društvo delimo, a pogotovo ne za UK, državu koja je pre 800 godina usvojila Magna Carta Libertatum, kao prvi znak da svaki nosilac vlasti mora da bude odgovoran pred svojim građanima“, kazao je predsednik crnogorske Vlade.

Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna da sasluša predloge partnera, prijatelja, saveznika kako bi istovremeno nastavila putem evropskih i zapadnih vrijednosti, ali i pružili našim građanima stabilnost, pravdu i nepristrasne institucije.

Premijer DŽonson je izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti premijera Krivokapića.

„Ovo je istorijski trenutak za našu državu, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore“, kazao je domaćin.

 

Britanski premijer je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

DŽonson je istakao i da Crna Gora ima snažnu podršku za euroatlantske integracije, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

(Danas, Vijesti)