Početna strana > Hronika > Lazar Đurović: Bezrazložno saslušanje u tužilaštvu u Ivanjici, nastavak je farse i političkog progona opozicije
Hronika

Lazar Đurović: Bezrazložno saslušanje u tužilaštvu u Ivanjici, nastavak je farse i političkog progona opozicije

PDF Štampa El. pošta
utorak, 12. februar 2019.

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović izjavio je danas da je proces koji protiv njega vodi tužilaštvo u Ivanjici zbog događaja na dan lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra 2018. godine, samo nastavak „farse i političkog progona“ koje režim sprovodi nad političkim protivnicima.

„Došli smo u Ivanjicu na saslušanje pred tužilaštvom kao građani koji poštuju institucije države Srbije, za razliku od onih koji su suspendovali državu na izborima u Lučanima i zloupotrebljavaju čitav državni aparat u partijske svrhe. Lično smatram da nema razloga da učestvujem u takvoj farsi i dajem legitimitet političkoj optužnici bez utemeljenja u zakonu, jer smo pokušali da zaštitimo ustavni poredak Srbije i njene građane, a koje su maltretirali i pritiskali kriminalci u džipovima bez tablica i lažni fotoreporteri sa profesionalnom opremom na biračkim mestima“, istakao je Đurović.

„Stvari poput poziva na saslušanje u tužilaštvo bez ikakvog razloga samo nas još više učvršćuju u uverenju da radimo prave stvari koje pogađaju u srž predstavnike bahate i primitivne vlasti. Borićemo se dok ne promenimo režim Aleksandra Vučića i vratimo slobodu i istinu u Srbiju“, rekao je Đurović.

Vladika Nikolaj Velimirović je rekao „možete kako hoćete, ali ne i dokle hoćete“, a ja mislim da se bliži kraj ove vlasti, jer se protesti nezadrživo šire u celoj Srbiji, istakao je Đurović.

„Prebijanje Borka Stefanovića dve nedelje pre lokalnih izbora u Lučanima i sve što se dogodilo na dan izbora iniciralo je ovakve i ovolike proteste širom Srbije“, naveo je Đurović.

(Narodna stranka)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner