Хроника

Ксенија Божовић: Грађани на северу Косова су незаинтересовани за локалне изборе, изаћи ће само они који морају да гласају због притисака Српске листе

Штампа
среда, 15. мај 2019.

Потпредседница Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић изјавила је за Н1 да су грађани незаинтересовани за изборе који ће 19. маја бити одржани у четири општине на северу Косова, и да ће на биралишта изаћи само они који буду морали због притисака владајуће Српске листе.

Божовић је у укључењу за Дан уживо ТВ Н1 рекла да је атмосфера у Косовској Митровици доста мирнија у односу на претходне изборе и да су грађани незаинтересовани за гласање у недељу.

"Мотивација да изађу на изборе не постоји. И даље влада притисак (владајуће Српске листе), посебно по институцијама, тражили су им да доставе спискове са личним картама ужих чланова породица (...) На изборе ће ићи само они који морају", истакла је она.

Додала је и да опозиција кампању за бојкот избора води углавном на друштвеним мрежама, јер углавном немају приступ медијима.

Коментаришући то што су кандидати Српске листе најавили да ће, у случају победе на изборима, поново поднети оставке на функције градоначелника, Божовић је рекла да не види ни шта су претходни пут добили оставкама, јер је "све остало исто".

Гост Дана уживо био је и новинар Миливоје Михајловић који је оценио да је 2019. година пропалих прилика да се било шта на Косову решава, као и да трајно решење не може бити у разграничењу, већ озбиљном помирењу Срба и Албанаца.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]