Početna strana > Hronika > Ksenija Božović: Građani na severu Kosova su nezainteresovani za lokalne izbore, izaći će samo oni koji moraju da glasaju zbog pritisaka Srpske liste
Hronika

Ksenija Božović: Građani na severu Kosova su nezainteresovani za lokalne izbore, izaći će samo oni koji moraju da glasaju zbog pritisaka Srpske liste

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. maj 2019.

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je za N1 da su građani nezainteresovani za izbore koji će 19. maja biti održani u četiri opštine na severu Kosova, i da će na birališta izaći samo oni koji budu morali zbog pritisaka vladajuće Srpske liste.

Božović je u uključenju za Dan uživo TV N1 rekla da je atmosfera u Kosovskoj Mitrovici dosta mirnija u odnosu na prethodne izbore i da su građani nezainteresovani za glasanje u nedelju.

"Motivacija da izađu na izbore ne postoji. I dalje vlada pritisak (vladajuće Srpske liste), posebno po institucijama, tražili su im da dostave spiskove sa ličnim kartama užih članova porodica (...) Na izbore će ići samo oni koji moraju", istakla je ona.

Dodala je i da opozicija kampanju za bojkot izbora vodi uglavnom na društvenim mrežama, jer uglavnom nemaju pristup medijima.

Komentarišući to što su kandidati Srpske liste najavili da će, u slučaju pobede na izborima, ponovo podneti ostavke na funkcije gradonačelnika, Božović je rekla da ne vidi ni šta su prethodni put dobili ostavkama, jer je "sve ostalo isto".

Gost Dana uživo bio je i novinar Milivoje Mihajlović koji je ocenio da je 2019. godina propalih prilika da se bilo šta na Kosovu rešava, kao i da trajno rešenje ne može biti u razgraničenju, već ozbiljnom pomirenju Srba i Albanaca.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner