Хроника

КоССев: “Боксерској репрезентацији Косова” није дозвољен улазак у Србију и учешће на Светском првенству у боксу

Штампа
субота, 23. октобар 2021.

Боксерској репрезентацији Косова рано јутрос није дозвољен улазак у Србију, на путу ка Београду где би боксери Косова требало да учествују на Светском првенству у олимпијском боксу које се одржава од 24. октобра до 6. новембра.

„Рано јутрос нисмо успели да преко Кончуља уђемо у Србију, полиција нам то није дозволила јер смо имали опрему са ознакама Косова, као и сав пратећи материјал за наше такмичаре“, казао је за РТК2 Љатиф Демоли, генерални секретат боксерске федерације Косова, преноси Коссев.

Љатифи додаје да ће врло брзо ступити у контакт са представницима Светске боксерске федерације у Београду и покушати од њих да нађе решење.

Олимпијски савез Косова: Скандалозна одлука

Олимпијски савез Косова је одлуку српских власти да не пусте на територију Србије боксерску репрезентацију Косова назвао „скандалозном“, а албанска боксерска репрезентација саопштила да неће учествовати на светском првенству уколико се то не дозволи Косову, пренео је Радио Слободна Европа (РСЕ).

Капитен тима Албаније Нелсон Хуса је за РСЕ рекао да је селектор албанске репрезентације Зеф Ђони одлучио да се повуче са такмичења због Косова.

„Тренутно смо у Београду, али ако Косово не дође ми ћемо да се вратимо у Албанију“, рекао је он.

Олимпијски савез Косова саопштио је да су председник Исмет Краснићи и генерални секретар Бесим Аљити у сталном контакту са Међународним олимпијским комитетом, како би се пронашло хитно решење да косовски боксерски тим оде у Београд као једнака страна са другим земљама учесницима.

У саопштењу се додаје да су већ контактирали Светску боксерску федерацију, од које је стигло обећање да ће одмах предузети мере да се косовским боксерима омогући улазак у Србију и равноправно учешће.

(КоССев, Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]