Početna strana > Hronika > KoSSev: “Bokserskoj reprezentaciji Kosova” nije dozvoljen ulazak u Srbiju i učešće na Svetskom prvenstvu u boksu
Hronika

KoSSev: “Bokserskoj reprezentaciji Kosova” nije dozvoljen ulazak u Srbiju i učešće na Svetskom prvenstvu u boksu

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. oktobar 2021.

Bokserskoj reprezentaciji Kosova rano jutros nije dozvoljen ulazak u Srbiju, na putu ka Beogradu gde bi bokseri Kosova trebalo da učestvuju na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu koje se održava od 24. oktobra do 6. novembra.

„Rano jutros nismo uspeli da preko Končulja uđemo u Srbiju, policija nam to nije dozvolila jer smo imali opremu sa oznakama Kosova, kao i sav prateći materijal za naše takmičare“, kazao je za RTK2 Ljatif Demoli, generalni sekretat bokserske federacije Kosova, prenosi Kossev.

Ljatifi dodaje da će vrlo brzo stupiti u kontakt sa predstavnicima Svetske bokserske federacije u Beogradu i pokušati od njih da nađe rešenje.

Olimpijski savez Kosova: Skandalozna odluka

Olimpijski savez Kosova je odluku srpskih vlasti da ne puste na teritoriju Srbije boksersku reprezentaciju Kosova nazvao „skandaloznom“, a albanska bokserska reprezentacija saopštila da neće učestvovati na svetskom prvenstvu ukoliko se to ne dozvoli Kosovu, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kapiten tima Albanije Nelson Husa je za RSE rekao da je selektor albanske reprezentacije Zef Đoni odlučio da se povuče sa takmičenja zbog Kosova.

„Trenutno smo u Beogradu, ali ako Kosovo ne dođe mi ćemo da se vratimo u Albaniju“, rekao je on.

Olimpijski savez Kosova saopštio je da su predsednik Ismet Krasnići i generalni sekretar Besim Aljiti u stalnom kontaktu sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, kako bi se pronašlo hitno rešenje da kosovski bokserski tim ode u Beograd kao jednaka strana sa drugim zemljama učesnicima.

U saopštenju se dodaje da su već kontaktirali Svetsku boksersku federaciju, od koje je stiglo obećanje da će odmah preduzeti mere da se kosovskim bokserima omogući ulazak u Srbiju i ravnopravno učešće.

(KoSSev, Fonet)