Хроника

Косовски медији: На Јарињу напад бомбом на полицајце и царинике; Косовска полиција демантује: Хицем из ватреног оружја погођен је контејнер који користе службеници граничне полиције и царине

Штампа
недеља, 17. октобар 2021.

Више косовских медија јавило је вечерас да су бомбом нападнути косовски полицајци и цариници на прелазу Јариње. Портпарол Косовске полиције Беки Кељани за Н1 је демантовао ове наводе су ове наводе. Објаснио је да је хицем из ватреног оружја погођен контејнер који користе службеници граничне полиције и царине. Кељани је претходно за Радио Контакт Плус рекао да у инциденту нема повређених, а да се саобраћај и рад на прелазу одвијају без икаквих проблема.

„Косовска полиција је преко граничних службеника добила информацију да је на граничном прелазу Јариње данас, у поподневним часовима, хицем из ватреног оружја погођен контејнер који служи за службенике граничне полиције и царинике Републике Косово“, навео је Кељани у писаном одговору Радију Контакт Плус.

На основу првих информација, сумња се да су хици дошли из правца села Тушница у централној Србији. Кељани је додао и да није пријављено да има повређених, и да је започета истрага.

„Рад и саобраћај на овом заједничком граничном прелазу, који се налази на територији Србије, према споразуму о интегрисаном управљању границом, наставља се без икаквих проблема“, стоји у одговору регионалне дирекције Косовске полиције у Приштини који је послат Радију Контакт Плус.

Да се ради о хицу из ватреног оружја, а не о бомби, Баки Кељани потврдио је и у накнадном појашњењу за Радио Контакт Плус.

(Н1, радиоконтактплус.орг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]