Početna strana > Hronika > Konstantin Kosačov: Rusija će podržati svako rešenje po pitanju KiM koje podržava srpski narod - ako je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 SB UN, koja Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije
Hronika

Konstantin Kosačov: Rusija će podržati svako rešenje po pitanju KiM koje podržava srpski narod - ako je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 SB UN, koja Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije

PDF Štampa El. pošta
petak, 12. oktobar 2018.

„Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN“, ocenjeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i predsednika Odbora za spoljnu politiku u Savetu Rusije Konstantina Kosačova.

Kosačov je na sastanku istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije, saopšteno je iz kabineta srpskog ministra.

"Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju", istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci te zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

"Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244", rekao je Popović i dodao da "jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu".

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba na Kosovo.

(Beta)