Početna strana > Hronika > Konstantin Kosačev: Prema ruskom Ustavu, strana država ili njen deo može biti primljen u Rusku Federaciju kao novi subjekt
Hronika

Konstantin Kosačev: Prema ruskom Ustavu, strana država ili njen deo može biti primljen u Rusku Federaciju kao novi subjekt

PDF Štampa El. pošta
petak, 23. septembar 2022.

Potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov govorio je o proceduri prijema LNR-a, DNR-a, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije i formiranju novih subjekata u sastavu Ruske Federacije.

U Donbasu, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, od 23. do 27. septembra biće održani referendumi o priključenju Rusiji.

„Prema ruskom Ustavu, strana država ili njen deo može biti primljen u Rusku Federaciju kao novi subjekt“, saopštio je Kosačev.

Inicijatori predloga o prijemu stranih država u Rusiju kao novih subjekata Ruske Federacije i zaključivanju relevantnih međunarodnih ugovora trebalo bi da budu same narodne republike Donbas i (ili) teritorije Ukrajine, dodao je on.

Predsednik Ruske Federacije, nakon što dobije odgovarajući predlog, o tome obaveštava Savet Federacije, Državnu Dumu, Vladu Ruske Federacije i, po potrebi, održava odgovarajuće konsultacije sa njima. Ako se postigne politički dogovor, pripremaju se nacrti međunarodnih ugovora o prijemu stranih država (delova strane države) u Rusku Federaciju i formiranju novih subjekata u njenom sastavu, napomenuo je Kosačev.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner