Početna strana > Hronika > Kolinda Grabar Kitarović: Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali opet bih to uradila
Hronika

Kolinda Grabar Kitarović: Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali opet bih to uradila

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

 Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, na promociji knjige o nestalim u ratu, izjavila je da bi opet zvala u Hrvatsku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to uradila, roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država. Vreme prolazi, meni je to duboko humano, humanitarno i ljudsko pitanje i učiniću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih", rekla je Grabar Kitarović u Zagrebu.

Predsednica Hrvatske dodaje da je, ne kao uslov, ali kao nešto što je potrebno da bi se ostvarila poseta Srbiji, tražila da se naprave konkretni pomaci.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je ona.

O dokumentima koje je Vučić doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, Kitarović kaže da veruje da je mislio da su uredni.

"Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar Kitarović i najavlla da će to pitanje pokrenuti i Generalnom skupštinom UN.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner