Početna strana > Hronika > KK Crvena zvezda: Sramnom presudom ubici, tursko pravosuće ponovo ubija Marka Ivkovića
Hronika

KK Crvena zvezda: Sramnom presudom ubici, tursko pravosuće ponovo ubija Marka Ivkovića

PDF Štampa El. pošta
sreda, 07. decembar 2022.

 Kako javljaju turski mediji, Kadri Aktaš, osuđen na 25 godina zatvorske kazne zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, dobio je novu presudu, a tim povodom oglasio se i naš košarkaški klub

Prenosimo sapoštenje crveno-belih u celosti.

Kadriju Aktašu, ubici navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena je u sredu kazna sa 25 na 15 godina zatvora???

KK Crvena zvezda mts najoštrije osuđuje ovakvu sramnu odluku kojom pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Marka Ivkovića, istovremeno i pravdu. Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva „samoodbrana roditelja“ dok je mučki nožem u leđa ubadao Marka Ivkovića.

Da li je neko u tom sudu razmišljao danas o njegovoj porodici?

Da podsetimo sve još jednom – Marko Ivković je ubijen nožem u leđa pre utakmice Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, koja je odigrana 21. novembra 2014. godine. KK Crvena zvezda mts apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vesti da su advokati ovog ubice u sredu u Istanbulu da tragedija bude veća – zahtevali puštanje na slobodu svog „klijenta“ jer je „odležao svoje“?

Za nas on nije nikakav „klijent“ u nekom pravnom ili imovinskom sporu  – već ubica koji je nekome oduzeo život, mučki i sa leđa! I to će ostati do kraja svog života!

(Informer)