Хроника

Киријакос Мицотакис: Вршићемо притисак на Северну Македонију за време њиховог пута у ЕУ како би смо ублажили негативне последице Преспанског споразума

Штампа
уторак, 23. јул 2019.

 Атина -- Грчки премијер Киријакос Мицотакис рекао је да ће интеграцију Северне Македоније у ЕУ влада користити да би ублажила негативне последице Споразума из Преспе.

Мицотакис је изјавио да ће процес интеграције Северне Македоније у ЕУ и подршка бренду "Македонија" бити две алатке које ће грчка влада користити како би ублажила негативне последице Споразума из Преспе.

"Са ове говорнице сам изјавио да је Преспански споразум лош и штетан. Али, исто тако сам рекао да кад споразум једном буде ратификован, не може се мењати једнострано. Неопходно је да се боримо да ублажимо негативне последице, тако што ћемо вршити притисак на Северну Македонију током процеса европских интеграција", поручио је Мицотакис током скупштинске дебате о програму нове Владе Грчке, преноси портал А1он из Северне Македоније.

Он је навео да ће, подржавајући македонске производе спровести велику светску кампању и промовисати "аутентичну грчку Македонију".

Мицотакис је додао да он није променио став о Преспанском споразуму, те да ће се од сада поштовати принципи доследности између предизборних говора и постизборних дела.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]