Početna strana > Hronika > Kirijakos Micotakis: Vršićemo pritisak na Severnu Makedoniju za vreme njihovog puta u EU kako bi smo ublažili negativne posledice Prespanskog sporazuma
Hronika

Kirijakos Micotakis: Vršićemo pritisak na Severnu Makedoniju za vreme njihovog puta u EU kako bi smo ublažili negativne posledice Prespanskog sporazuma

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. jul 2019.

 Atina -- Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da će integraciju Severne Makedonije u EU vlada koristiti da bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe.

Micotakis je izjavio da će proces integracije Severne Makedonije u EU i podrška brendu "Makedonija" biti dve alatke koje će grčka vlada koristiti kako bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe.

"Sa ove govornice sam izjavio da je Prespanski sporazum loš i štetan. Ali, isto tako sam rekao da kad sporazum jednom bude ratifikovan, ne može se menjati jednostrano. Neophodno je da se borimo da ublažimo negativne posledice, tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija", poručio je Micotakis tokom skupštinske debate o programu nove Vlade Grčke, prenosi portal A1on iz Severne Makedonije.

On je naveo da će, podržavajući makedonske proizvode sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati "autentičnu grčku Makedoniju".

Micotakis je dodao da on nije promenio stav o Prespanskom sporazumu, te da će se od sada poštovati principi doslednosti između predizbornih govora i postizbornih dela.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner