Početna strana > Hronika > Kina: Pokrenut sajt na koji građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni
Hronika

Kina: Pokrenut sajt na koji građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 16. april 2018.

 Peking -- U Kini je pokrenuta zvanična internet stranica na kojoj građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni.

Ministarstvo za nacionalnu bezbednost pokrenulo je sajt www.12339.gov.cn na kojem mogu da se prijave sumnjive aktivnosti koje prete da "sruše socijalistički sistem".

Na veb stranici će biti prikupljane informacije o aktivnostima koje zemlju dovode u opasnost, a stranica je biti dostupna na kineskom i engleskom jeziku.

Peking redovno skreće pažnju na pretnju "neprijateljskih stranih sila" i vlasti sve više apeluju na građane da prikupljaju informacije. 

Oni koji budu dostavljaju vlastima informacije preko sajta mogu da popune obrazac u kojem treba da navedu da li je reč o špijunaži, terorizmu, separatizmu, odavanju državnih tajni, sebverziji… 

"Onlajn doušnik" ostaje anoniman, ali vlasti upozoravaju da će svako ko bude zloupotrebljavao ovu mogućnost ili dostavljao lažne informacije snositi posledice.

(Beta-AFP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da Srbija adekvatno obeležava 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner