Početna strana > Hronika > KiM: Pucano na kuću i kola direktora Osnovne škole "Knez Lazar" u Donjoj Gušterici; Srbinu iz Kuzmina ukradeni automobil i traktor
Hronika

KiM: Pucano na kuću i kola direktora Osnovne škole "Knez Lazar" u Donjoj Gušterici; Srbinu iz Kuzmina ukradeni automobil i traktor

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25. april 2019.

 GRAČANICA - Nepoznata osoba je juče pre podne u Donjoj Gušterici na KiM ispalila nekoliko hitaca na lokal, koji se nalazi u sklopu kuće direktora OŠ "Knez Lazar" Dragana Maksimovića i automobil njegovog zeta, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Tom prilikom probijeno je staklo na lokalu, oštećena fasada na kući i napukla šoferšajbna na automobilu, a na sreću niko nije povređen. U tom trenutku u kući su se nalazili roditelji direktora osnovne škole u ovom mestu, prenela je RTS Gračanica.

Policija je na poziv Dragana Maksimovića odmah došla i izvršila uviđaj, a da ceo slučaj nije ni malo bezazlen potvrđuje i večeras ponovljena situacija.

Kako je RTV Gračanica izjavio Maksimović, oko 20.40, u blizini njegove porodične kuće u Donjoj Gušterici, ponovo se začuo pucnji i zvuk udarca kamenica.

On kaže da ne može ni da pretpostavi ko i zašto želi da naudi njemu ili nekom od članova njegove porodice.

Navodi da je danas posle povratka sa posla zatekao roditelje ispred kuće, koji su bili zabrinuti.

"Pokazali su mi polomljeno staklo na prozoru od lokala. U prvi mah mislili smo da je u pitanju dečija igra i da je neko kamenicom nehotice polomio staklo. Nakon nekog vremena, došao je kod nas naš zet, koji je pozajmio traktorsku prikolicu, a čiji je auto bio parkiran nedaleko od lokala. Kada je ulazio u svoj automobil primetio je da je šoferšajbna probijena, prema našoj pretpostavci, vazdušnom puškom. Tada smo o svemu obavestili policiju, koja je izvršila uviđaj", ispričao je Maksimović.

Posle svega, kako je naveo, i sinoć oko 20.40, dok je sa prijateljem stajao u dvorištu, ponovo smo začuli pucanj, i nešto što je ličilo na udarac kamenicom.

"Opet smo pozvali policiju i obavestili nadležne o novom incidentu", rekao je Maksimović, koji vidno potresen ističe da je uplašen za svoju porodicu.

Naglašava da ni sa kim nije u lošim odnosima, pa ne može ni da pretpostavi šta je uzrok svemu.

Od nadležnih u policijskoj stanici u Gračanici informacija da je uviđaj izvršen i da je istraga u toku.

Kosovo Polje: Srbinu iz Kuzmina ukradeni automobil i traktor

KOSOVO POLjE - Penzioneru Grujici Simiću iz sela Kuzmin nadomak Kosova Polja juče su ukradeni automobil marke "fijat lančia" i traktor, javila je "RTV Gračanica".

Simić ovom mediju potvrdio da je krađa automobila i traktora, koji su se nalazili u garaži porodične kuće, izvršena noćas posle ponoći.

"Bio sam budan i poslednji put izlazio napolje oko 11 sati i sve je bilo u redu. Kad sam jutros ustao oko 6.00 sati, najpre sam pošao do automobila da proverim neke zdravstvene upute i onda sam zatekao praznu garažu", kazao je Simić.

On je napomenuo da je uskoro trebalo da ide na operaciju srca, pa mu je u ukradenom automobilu ostala čitava dokumentacija s uputima.

Simić je rekao i da u kući živi sa suprugom koja je nepokretna i da ništa nisu čuli.

"Verujem da ih je bilo više, jer je za traktor bila zakačena drljača, koja je prilično teška i trebalo je makar četvoro ili petoro ljudi da to otkači i iznese iz garaže", kazao je Simić.

On je penzioner i pored penzije jedini prihod mu je bavljenje poljoprivredom.

Navodi se da je slučaj prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

 

 (Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner