Početna strana > Hronika > KiM: KFOR najavio održavanje vežbe raspoređivanjem trupa duž raznih ruta, nije navedeno kada će vežba biti održana
Hronika

KiM: KFOR najavio održavanje vežbe raspoređivanjem trupa duž raznih ruta, nije navedeno kada će vežba biti održana

PDF Štampa El. pošta
subota, 12. januar 2019.

 PRIŠTINA - KFOR je putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

„KFOR će obaviti vežbu, raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica KFOR, kao i održavanje njihove spremnosti. KFOR redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat“, piše u saopštenju KFOR objavljenom na Fejsbuku, prenosi Tanjug.

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici KFOR kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih „molotovljevih koktela“, patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

KFOR je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

(Politika)