Хроника

Кфор: Пуцано на наш хеликоптер, косовски специјалац страдао због неспоразума

Штампа
среда, 27. јул 2011.

Командант Кфора Ерхард Билер изјавио је данас у Звечану да је у преподневним сатима пуцано на хеликоптер Кфора.

„Морам да апелујем на све да не спречавају рад Кфора. Не кажем то без разлога, јер је јутрос пуцано на хеликоптер Кфора”, рекао је Билер.

Он, међутим, није дао никакве друге детаље у вези са тим инцидентом.

Билер је у Звечану разговарао са министром за Косово и Метохију Гораном Богдановићем и шефом тима Београда у дијалогу са Приштином.

Командант Кфора је нагласио да „нико не треба да се осећа угроженим од стране Кфора”.

Према његовим речима, „непристрасност Кфора је ван сваког питања”.

Портпарол Кфора Ханс-Дитер Вихтер изјавио је Танјугу да је - према информацијама Кфора - у инциденту у којем је јуче страдао припадник специјалних косовских јединица Росу до пуцњаве дошло после неспоразума.

„Росу је кренула натраг, јуче поподне, ка Јужној Митровици, и потом се поново вратила на Брњак. Очигледно је било неспоразума. Тада је дошло до пуцњаве која се мора осудити. Трагично је што је погинуо припадник снага безбедности”, рекао је Вихтер.

Он је истакао да на пунктовима Брњак и Јариње више нема снага Росу.

„Данас није било снага Росу. Данас су хеликоптерима пребацивани само обични службеници, који нормално службују на прелазима”, рекао је Вихтер.

По његовим речима, „конфликте је потребно мирно решавати” и због тога је Кфор „захвалан на подршци српској влади - јер је све прошло без већих конфликата"

„Покушавамо да пронађемо разумно решење. Ако се сви разумно понашају, успећемо у томе. Наравно, имамо напету ситуацију. Кфор ће учинити најбоље да обема странама да могућност да разумно реше конфликт”, поручио је портпарол Кфора

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]