Početna strana > Hronika > Karakas: Bezbednosne snage Venecuele sprečile opozicione poslanike da prisustvuju sednici parlamenta, tvrdeći da „traže bombu unutar zgrade“
Hronika

Karakas: Bezbednosne snage Venecuele sprečile opozicione poslanike da prisustvuju sednici parlamenta, tvrdeći da „traže bombu unutar zgrade“

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. maj 2019.

Karakas -- Bezbednosne snage Venecuele sprečile su opozicione poslanike da prisustvuju sednici parlamenta, nedelju dana nakon što je sud poslanicima ukinuo imunitet.

Pripadnici obaveštajne službe i policije blokirali su ulaz u parlament, noseći duge cevi i tvrdeći da traže bombu unutar zgrade parlament, prenosi Rojters.

"Sve ovo je predstava da parlament ne funkcioniše. Ovo je diktatura koja juri disidente i borimo se za političku promenu", rekao je poslanik Huan Pablo Guanipa.

Ministarstvo informacija Venecuele za sada nije komentarisalo situaciju.

Na današnjoj sednici trebalo je da se razmatra odluka Ustavnog skuda o ukidanju poslaničkog parlamenta opozicionarima i hapšenje Edgara Zambrana, potpredsednika parlamenta i kritičara predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Opozicioni poslanih Horhe Milan rekao je novinarima da su dojave o bombama u zgradi parlamenta lažne.

(Tanjug)