Хроника

Јужна Кореја: Председник свим грађанима понудио бесплатну вакцину против коронавируса

Штампа
понедељак, 11. јануар 2021.

 Јужнокорејски председник рекао је да ће земља понудити бесплатне вакцине против Ковида-19 свим својим становницима у фазама.

Председник Мун Џе-ин ово је рекао у новогодишњем обраћању у понедељак.

Влада је раније објавила да ће вакцинација почети у фебруару.

Јужнокорејски званичници су рекли да ће имати вакцине за 56 милиона људи, што је количина која изгледа довољна за 52 милиона становника у земљи.

Рекли су да ће разрадити детаљне планове вакцинације касније овог месеца. Препоручује се да прво буде вакцинисано медицинско особље, старији људи, одрасли са хроничним оболењима, полиција и војска.

После више недеља високог раста броја инфицираних, у Јужној Кореји је број заражених постепено почео да успорава, уз прописе о социјалном дистанцирању, који укључују забрану окупљања пет или више људи.

Раније, Јужна Кореја је пријавила 451 нови случај заразе, први пут после 41 дана да је дневни број новозаражених био испод 500. У земљи је укупно регистровано 69.114 случајева заразе и 1.140 умрлих.

Председник Мун рекао је да се „коначно назире крај мрачног тунела“. Рекао је да влада улаже своје најбоље напоре да даље сузбије садашњи нови пораст заразе.

(Бета-АП)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]