Početna strana > Hronika > "Junajted Medija": Ana Brnabić nastavlja da zastupa interese Telekoma Srbije; Jedinstven slučaj da premijerka jedne države optuži medij kao što je N1 da „proizvodi fejk njuz"
Hronika

"Junajted Medija": Ana Brnabić nastavlja da zastupa interese Telekoma Srbije; Jedinstven slučaj da premijerka jedne države optuži medij kao što je N1 da „proizvodi fejk njuz"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. januar 2020.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponavlja danima identične rečenice koje sadrže neistine o Junajted Medija. Mislimo da je ovo jedinstven slučaj da premijerka jedne države optuži medij kao što je N1 da proizvodi "fejk njuz" i da je sam sebe ukinuo, navela je Junajted Medija u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Ana Brnabić i pre dva dana na televiziji Pink, "mahala poslovnom prepiskom dve kompanije, United Medije i Telekoma Srbije, iznoseći optužbe da N1 vodi političku kampanju". 

"Podsećamo premijerku, da je ukoliko je zaista želela da o ovom sporu iznese istinu u javnost, mogla prvo da se uveri u činjenice.  Činjenice su sledeće: kada je istekao ugovor United Medie i Telekoma, više od 17 dana smo ostavili sve naše kanale nadajući se da će druga strana regulisati pravni osnov za disrtibuciju signala. Državni operater nije prihvatio nijednu opciju za saradnju koju smo ponudili, a signal naših kanala bez pravnog osnova ne sme da se distribuira, ako se poštuje zakon Republike Srbije. Podsećamo i premijerku, ali i javnost da je Telekom Srbija zahtevao od United Grupe prošle godine gašenje signala RTS-a u dijaspori i time ostavio million ljudi bez programa javnog servisa. Verujemo da je premijerka imala uvid u sve činjenice, umesto što je zastupala samo Telekomovu stranu, da bi podržala poštovanje zakona, ispred interesa bilo koje kompanije. Umesto što krivicu prebacuje na nas, Ana Brnabić bi mogla da upita Telekom šta ih sprečava da odgovore na javni poziv i regulišu prava za distribuciju kanala N1", navela je Junajted Medija u svom saopštenju.

(N1)