Početna strana > Hronika > Jovo Bakić: Protesti "Jedan od pet miliona" u fazi zamiranja pred godišnje odmore, vlast će svakako dati povoda za obnavljanje
Hronika

Jovo Bakić: Protesti "Jedan od pet miliona" u fazi zamiranja pred godišnje odmore, vlast će svakako dati povoda za obnavljanje

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. jun 2019.

 Sociolog Jovo Bakić kazao je da su protesti "Jedan od pet miliona" u fazi zamiranja pred godišnje odmore, ali da, kako navodi, postoji mogućnost da neki novi protesti krenu u budućnosti.

Bakić je za list Danas ocenio da će vlast svakako dati povoda za obnavljanje protesta.

"Možete ih smatrati nastavkom starih, a i sasvim novim protestima. Konkretno će zavisiti od delatnika koji ih budu predvodili, ali i od sastava učesnika", rekao je on.

On je dodao da političari tragaju za "načinima političkog oživljavanja sopstvenih političkih leševa", kao i da se vlast trudi da im u tome pomogne i dodao da vlasti nije u interesu javljanje sposobnije i načelnije opozicije.

"A to deo građana nervira i deprimira. No, idu godišnji odmori, a učesnici protesta su mahom pripadnici srednjih slojeva koji sebi mogu da priušte letovanje, pa time slabi protestna energija", rekao je Bakić.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner