Početna strana > Hronika > Jedinstvena Rusija pobedila na izborima u svakom od 21 regiona, Medvedev - Poverenje naroda našoj partiji pobedilo širom Rusije
Hronika

Jedinstvena Rusija pobedila na izborima u svakom od 21 regiona, Medvedev - Poverenje naroda našoj partiji pobedilo širom Rusije

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 14. septembar 2015.

Kandidati vladajuće Jedinstvene Rusije osvojili su pobede u svakom od 21 regiona u kojima su održani izbori za gubernatore, kao i 11 mesta za regionalne zakonodavne funkcionere.

Preliminarni rezultati koji su danas objavljeni pokazuju da je samo jedan od 21 kandidata Jedinstvene Rusije dobio manje od 50 odsto glasova, prenela je agencija AP, navodeći ocenu ruske prozapadne opozicije da su izbori pokazali nedostatak političke konkurencije u Rusiji.

Lider ruske vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, premijer Dmitrij Medvedev, rekao je da su rezultati njegove partije na regionalnim izborima pokazali da narod podržava kurs vlade u trenutno teškoj ekonomskoj situaciji.

"Izbori su samo politički instrument, veoma važan element prave demokratije, ali i dalje je samo politički instrument. Ono što je važnije je da je poverenje naroda našoj partiji pobedilo na izborima širom Rusije", rekao je Medvedev u sedištu stranke.

U Rusiji su u nedelju održani regionalni izbori, na kojima su građani birali 10.800 ljudi na različitim nivoima, u 21 regionu guvernere, a u 11 lokalne parlamente.

Svetske agencije ranije su objavile da se očekuje pobeda kandidata Ujedinjene Rusije koja podržava predsednika Vladimira Putina, navodeći da najveći izazov za Kremlj dolazi iz regiona Kostroma, koji se nalazi 350 kilometara severno od Moskve, gde koalicija opozicije RPR-Parnas ima dva kandidata.

Kandidat Parnasa osvojio je manje od dva odsto glasova.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner