Хроника

Јанко Веселиновић: Вучић да затвори задругу и фарму, уместо што затвара пољопривреднике

Штампа
недеља, 05. април 2020.

 Председник Покрета за преокрет и један од оснивача Савеза за Србију (СзС) Јанко Веселиновић изјавио је да је ‘ван памети’ да се због епидемије ратари онемогућавају да раде на њиви, где немају никакве контакте са другим људима, док се истовремено омогућавају снимања емисија с аграрним називима попут Задруге и Фарме.

Веселиновић је данас, реагујући због хапшења младог пољопривредника у Силбашу код Бачке Паланке, саопштио да се „ни један режим, ни један диктатор“ није до сада сетио да онемогућава пољопривреднике да обављају пролећне радове.

„Многи пољопривредници током дана, још увек, раде на пословима у граду и немају могућност ван полицијског часа да обраде своје њиве“, рекао је Веселиновић и додао да нема никаквог објашњења због чега се према њима и „свима другима који нас хране“, власт понаша као према криминалцима.

„У име Покрета за преокрет, али пре свега у име здравог разума, позивам власт да не користи ванредно стање за репресију због које се згрожава цивилизовани свет и због које Србија опет личи на Србију из 90-тих године прошлог века. Александре Вучићу, затвори Задругу и Фарму уместо што затвараш пољопривреднике“, навео је у писаној изјави Веселиновић.

Он је позвао министра пољопривреде Бранислава Недимовића да поведе бригу о пољопривредницима, који, како је рекао, тренутно купују најскупље гориво на свету, а иза угла их чека полиција, „као дилере наркотика“.

Такође, Веселиновић је подсетио да је затварањем пијаца онемогућено да пољопривредници продају своје производе и упитао да ли је ванредно стање уједно и коначно уништавање српског сељака.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]