Хроника

Јаке полицијске снаге спречиле протест резервиста у Ваљеву

Штампа
недеља, 23. август 2009.

ВАЉЕВО – Јаке полицијске снаге спречиле су одржавање протесног скупа ваљевских резервиста чије је одржавање решењем полицијске управе у Ваљеву забрањено.

Уз дозволу представника полицијске управе резервисти су се, ипак, на кратко окупили на градском тргу у центру Ваљева.

Том приликом њима се обратио председник Удружења бораца рата Ваљева од 1990. године Љубомир Брадић који је рекао да борци неће дозволити да се сукобе са полицијом без обзира колико то неки желели, али да не одустају од својих захтева за наплату ратних дневница.

„Забринути смо што се први пут догодило од 1990. године да се одржавање једног оваквог скупа забрани, а у међувремену се дозвољава окупљање хомосексуалаца, фашиста и осталих групација”, рекао је Брадић додајући да Удружење ратних резервиста у Ваљеву није добило решење Полицијске управе о забрани одржавања скупа.

Брадић је, такође, најавио да ће представнике Удружења након вишемесечних захтева наредне седмице примити министар рада Расим Љајић и други представници владе Србије како би се упознали са захтевима бораца и договорили се како да се њихови захтеви остваре.

„Није у питању само новац за исплату ратних дневница. Ради се о томе да се борци - учесници рата на Косову од 1990. године деле на борце првог и другог реда, јер како другачије објаснити да је у протеклих неколико година више од 40.000 бораца - ратних резервиста са југа Србије већ наплатило дневнице, неки чак у милионским износима, док већина бораца у осталим крајевима Србије то право није остварило.

Ако су те одлуке донете незаконито онда нека држава похапси судије који су такве пресуде донели и затражи да ратни резервисти који су по том основу наплатили дневнице врате новац”, рекао је обраћајући се учесницима данашњег протесног скупа у Ваљеву председник Кризног штаба ратних резервиста Србије Дејан Милошевић.

Он је поручио да ратни резервисти неће одустати од својих захтева и додао да ће радикализовати штрајк уколико у наредним данима не постигну договор са представницима владе.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]