Početna strana > Hronika > Jake policijske snage sprečile protest rezervista u Valjevu
Hronika

Jake policijske snage sprečile protest rezervista u Valjevu

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 23. avgust 2009.

VALjEVO – Jake policijske snage sprečile su održavanje protesnog skupa valjevskih rezervista čije je održavanje rešenjem policijske uprave u Valjevu zabranjeno.

Uz dozvolu predstavnika policijske uprave rezervisti su se, ipak, na kratko okupili na gradskom trgu u centru Valjeva.

Tom prilikom njima se obratio predsednik Udruženja boraca rata Valjeva od 1990. godine Ljubomir Bradić koji je rekao da borci neće dozvoliti da se sukobe sa policijom bez obzira koliko to neki želeli, ali da ne odustaju od svojih zahteva za naplatu ratnih dnevnica.

„Zabrinuti smo što se prvi put dogodilo od 1990. godine da se održavanje jednog ovakvog skupa zabrani, a u međuvremenu se dozvoljava okupljanje homoseksualaca, fašista i ostalih grupacija”, rekao je Bradić dodajući da Udruženje ratnih rezervista u Valjevu nije dobilo rešenje Policijske uprave o zabrani održavanja skupa.

Bradić je, takođe, najavio da će predstavnike Udruženja nakon višemesečnih zahteva naredne sedmice primiti ministar rada Rasim Ljajić i drugi predstavnici vlade Srbije kako bi se upoznali sa zahtevima boraca i dogovorili se kako da se njihovi zahtevi ostvare.

„Nije u pitanju samo novac za isplatu ratnih dnevnica. Radi se o tome da se borci - učesnici rata na Kosovu od 1990. godine dele na borce prvog i drugog reda, jer kako drugačije objasniti da je u proteklih nekoliko godina više od 40.000 boraca - ratnih rezervista sa juga Srbije već naplatilo dnevnice, neki čak u milionskim iznosima, dok većina boraca u ostalim krajevima Srbije to pravo nije ostvarilo.

Ako su te odluke donete nezakonito onda neka država pohapsi sudije koji su takve presude doneli i zatraži da ratni rezervisti koji su po tom osnovu naplatili dnevnice vrate novac”, rekao je obraćajući se učesnicima današnjeg protesnog skupa u Valjevu predsednik Kriznog štaba ratnih rezervista Srbije Dejan Milošević.

On je poručio da ratni rezervisti neće odustati od svojih zahteva i dodao da će radikalizovati štrajk ukoliko u narednim danima ne postignu dogovor sa predstavnicima vlade.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner